Manchester City shpall hapjen e akademisë së futbollit në Shqipëri

January 13, 2024

Manchester City dhe Ministria e Arsimit dhe Sportit, Shqipëri, kanë njoftuar sot hapjen e Akademisë së Futbollit Manchester City në Durrës, Shqipëri, e cila do të fillojë në vjeshtën e vitit 2024.

Qendra e re sportive do të përdorë metodologjinë e stërvitjes së Manchester City për të mundësuar edukim futbolli të klasit botëror për lojtarët e saj.

Me tetë Akademi Futbolli që Manchester City ka në të gjithë botën, kjo është akademia më e re që do të hapet si pjesë e nismës së klubit për zgjerimin e vazhdueshëm të programeve për fëmijë e të rinjtë.

Përveç Akademisë së Futbollit, Ministria e Arsimit dhe Sportit, gjithashtu do të nisë një Akademi Elite, në vjeshtën e vitit 2024, për të ofruar një rrugëtim të sigurtë për futbollistët vendas që dëshirojnë të arrijnë nivelet më të larta të futbollit. Akademia do të ndërtohet dhe do të funksionojë duke përdorur konsulencë nga City Football Group, organizata mëmë e Manchester City.

Jorgina Busquets, Drejtoreshë e Menaxhimit të Edukimit në Futboll, Rekreacionit dhe Klubeve Partnere në City Football Group, tha: “Jemi shumë të lumtur që po lajmërojmë sot hapjen një Akademie të re futbolli Manchester City në Shqipëri. Ky është kontributi jonë më i ri në zgjerimin e vazhdueshëm të programit edukues të klubit ndërsa përpiqemi të ndajmë metodologjinë, përvojën, dhe eksperiencën tonë për të zhvilluar të rinjtë në të gjithë botën.”

Presim me padurim të bashkëpunojmë me Ministrinë në Shqipëri për realizimin e disa aktiviteteve në vend, ndërsa punojmë për çeljen e Akademisë në vjeshtë 2024.

Kryeministri i Shqipërisë, Z. Edi Rama tha: “Hapja e Akademisë së Futbollit Manchester City në Durrës është një zhvillim shumë i rëndësishëm për lëvizjen sportive shqiptare në rritje të vazhdueshme, në fund të një viti emocionues, i cili e solli Kombëtarën tonë të Futbollit në krye të grupit të kualifikueseve Euro 2024 në Gjermani.

Për më tepër, fillimi i Akademisë së Futbollit Manchester City në Shqipëri është një burim i ri energjie pozitive për vendin tonë, prandaj ne dëshirojmë të falënderojmë Manchester City që do të punojnë me ne në këtë projekt. Faleminderit Mancity!

Shtypni këtu për deklaratën e Manchester City

foto
Ftesë për Propozime

News / Lajme